вівторок, 23 лютого 2021 р.

Люби,вивчай рідну мову!

 Як нема без зірок небозводу,

Як блакиті без сонця нема,
Так і мови нема без народу,
І народу без мови нема
Мова – це таке поняття,яке для кожної людини є особливим та індивідуальним. В цілому світі не знайдеться така особливість, яка б не мала рідної мови. Рідною для нас є українська мова. Це мова колискової,яку у дитинстві нам співали матері. Це мова,якою ми спілкуємося кожного дня.
Ми пишаємося своєю рідною мовою,тому що вона така милозвучна та поетична,багата та співуча. Така чарівна,як весна! І нею можна все сказати, і найрідніша нам вона.
У Зав'язанцівському ЗЗСО І-ІІІст. (директорка О.Р.Бервецька) у 1 класі під керівництвом вчителя початкових класів Г.А.Крутій 19 лютого було проведено виховний захід «Люби,вивчай рідну мову!».
Захід пройшов цікаво. Діти підготували вірші,пісні,загадки,прислів'я,сценки. Розширили свої знання про красу й багатство української мови;дізналися, яке значення вона має для людини; чому і навіщо нам її потрібно любити, вивчати й оберігати. Тому що саме нашому поколінню випало таке складне і відповідальне завдання – відродження державності, нації,мови. За нас цього ніхто не зробить. Це наш історичний обов’язок.

https://www.facebook.com/100054382385951/videos/235780768244668/










Немає коментарів:

Дописати коментар