середа, 24 лютого 2021 р.

Мандрівка у світ професій

 

Хтось малює неперевершені картини, комусь до душі запах моря і штурвал, у когось дух перехоплює від гірських вершин, а чиєсь покликання – рятувати життя. Яким же неймовірно цікавим, захоплюючим та різноманітним заняттям може присвятити себе людина…
Першокласники Зав’язанцівського ЗЗСО І-ІІІ ст. (директорка О. Р. Бервецька), під керівництвом учителя початкових класів Крутій Галини Анатоліївни протягом 23 тижня навчання на заняттях «Я досліджую світ» провели мандрівку у світ професій. Мандрівка для дітей була цікавою, захоплюючою.
Мета мандрівки: формувати в учнів уявлення про зміст і значення праці людей різних професій, про професії батьків, значення їхньої праці для інших людей; розкрити зв’язки між працею людей і ставленням до них; учити аналізувати, узагальнювати; виховувати повагу до трудівників, ощадливість, бережливість, працелюбність.
На заняттях були використані такі форми й методи роботи: фантастичні гіпотези, ігри «Чарівні окуляри», «Відгадай, хто ти?», робота в парі та групі, сценка «Яка професія найважливіша», візитівки майбутнього. Діти із задоволенням виготовляли візитівки, на яких зазначали, у якій установі та ким вони працюють.
Підсумовуючи останнє заняття, учні зробили висновок, що на світі немає головної професії. Усі професії почесні, важливі і потрібні. І люди кожної професії повинні добросовісно виконувати свої обов’язки.













Немає коментарів:

Дописати коментар