понеділок, 22 лютого 2021 р.

Майдан – шлях до свободи


20 лютого в Україні щорічно відзначають День Героїв Небесної Сотні. Цього дня вшановуємо пам’ять про тих громадян, завдяки яким змінено перебіг історії нашої держави. Більшість із них віддали своє життя під час подій Революції Гідності, інші загинули пізніше – у березні та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.
З метою вшанування пам‘яті громадян, які віддали своє життя у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України та завдяки яким було змінено хід історії нашої держави 19 лютого 2021 року у Зав’язанцівському ЗЗСО І-ІІІ ст. (директорка Бервецька Оксана Романівна) проведено урок пам’яті до Дня Героїв Небесної Сотні «Небесна сотня: герої, які змінили хід історії» під керівництвом учителя історії Лещишин Марії Богданівни. Учні згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність, а також долучилися до оформлення лепбука «Героям Небесної Сотні».
Проведення таких уроків дає змогу кожному підлітку усвідомити на скільки страшними були події того часу, збагатити свої знання про ті буремні дні, про Євромайдан та його причини, про Героїв Небесної Сотні.
Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Він укотре підтвердив те, що у найкритичніші та найважливіші періоди нашої історії знайдуться герої, ладні пожертвувати власним життям заради майбутнього України як незалежної демократичної держави. Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях..












Немає коментарів:

Дописати коментар