неділя, 13 жовтня 2019 р.

ВИСТАВКА ПРО УКРАЇНЦІВ У ТАБОРАХ ТРЕТЬОГО РЕЙХУ




   У Зав'язанцівському НВК Мостиського району 10 жовтня 2019 року була представлена  виставка «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори».
  Історії, наведені у виставці, говорять: багато українців не хотіли миритися з роллю пасивних рабів нацизму. У таборах вони формували мережі взаємодопомоги та підпільні організації і навіть у, здавалось, безнадійних умовах наважувалися на втечі, бунти й повстання, готові були пройти пішки тисячі кілометрів, аби повернутися на Батьківщину. Учні НВК мали  змогу ознайомитись з цими історіями адже у виставкових полотнах, які представлені, є історії людей, яких «батьківщина» не приймала. Колишні в’язні нацизму в Радянському Союзі мусили пройти через доволі принизливу процедуру державної перевірки у фільтраційних таборах НКВД.
Колишні в’язні — жертви нацистських переслідувань є останніми свідками злочинів Другої світової війни.
  Ми повинні  передати майбутньому поколінню повагу до народів усієї планети. Наш обов’язок — пам’ятати про борців антифашистського опору задля збереження історичної пам’яті про трагічні події Другої світової війни, яка забрала мільйонів людей, загиблих у нацистських концтаборах, гетто та інших місцях примусового тримання.






Немає коментарів:

Дописати коментар