пʼятниця, 8 березня 2019 р.

«Не вмре повік твоє святе ім’я»


  Великі поети – вічні супутники свого народу, бо відображають у своїх творах його думи і сповідання, його минуле й сьогодення. Таким вірним супутником на дорогах століть став для українців Тарас Шевченко.
   Ідучи у віки,творчість Кобзаря з роками стає твердішою від алмазу, яснішою від зірок, а сам образ поета набуває осяйної величності.
    У Зав’язанцівському  НВК  Мостиського району  7 березня 2019 року під керівництвом учителя української мови та літератури Гринди Віри Володимирівни, педагога-організатора Козловської Марії Романівни та вчителя музики Левицького Богдана Івановича було проведено виховний захід «Не вмре повік твоє святе ім’я» до 205 - річчя від дня народження Тараса Шевченка – національного пророка, основоположника нової української літературної мови, поета, прозаїка, драматурга, художника, академіка з гравюри.
   Учні гортали сторінки життєвого і творчого шляху Кобзаря, який служить прикладом самовідданої любові до своєї  Вітчизни. Читали вірші, співали пісні. Здавалося,що гомонить байрак, стогнуть гори-хвилі,виблискує сивий  Дніпро, щебече соловейко. З віршів немов постає у всій своїй величі свята і вічна Україна, якій поет присвятив палке слово,щире серце, своє життя.
  Зі словами вдячності виступила і директор НВК Бервецька Оксана Романівна, яка сказала, що Тарас Шевченко став для нас символом, образом, що перебуває десь у глибинах людської підсвідомості, біля самісіньких джерел національних традицій. Поезія Кобзаря – це поезія вічних питань, пошуку істини. Це поезія болю і страждань, поезія боротьби, віри і волі. І все це віддзеркалилося у Слові.  А Слово – наше найзіркіше око, наймогутніша сила, найвірніший посланець з минулого в сьогодення, із сьогодення в майбутнє.










Немає коментарів:

Дописати коментар