пʼятниця, 8 березня 2019 р.


Відкритий урок з історії України

   7 березня 2019 року на базі Зав’язанцівського НВК Мостиського району у рамках декади педагогічної майстерності учителем історії Лещишин Марією Богданівною проведено відкритий урок з учнями 9 класу «Відродження громадівського руху в 70 – 90-х роках  ХІХ ст.».
   Цікаві форми роботи на уроці та мультимедійна підтримка значно підвищили ефективність роботи. Учні працювали над розкриттям процесу розвитку суспільно-політичного руху у Наддніпрянській Україні, що входила до складу Російської імперії, в 70–90-х роках ХІХ ст., детально зупинившись на ІІ етапі громадівського руху та діяльності народників. Працювали над індивідуальними завданнями, у групах, парах, розкривали  історичні реалії, у яких формувався громадівський рух на основі аналізу історичних джерел. На прикладах діяльності учасників руху давали оцінку їх методам боротьби.
   Урок сприяв усвідомленню помітної ролі українських громад у вітчизняному русі другої половини XIX ст. та впливу їхньої діяльності на формування самобутності українського народу.  Адже громадівців поєднувала любов до рідного народу, прагнення до всебічного народовивчення, до зближення з простолюдом зі щирим українським патріотизмом — українолюбством. Ці фундаментальні особливості світогляду громадівців відбилися у практичній діяльності, головним змістом якої стало служіння національно-культурному відродженню України.







Немає коментарів:

Дописати коментар