пʼятниця, 25 травня 2018 р.

Мій друг - дорожній рух



  Проблема захисту людини від небезпеки у різних умовах її перебування виникла одночасно з появою на землі наших далеких пращурів. Це були небезпечні природні явища. Згодом стала з'являтися небезпека, творцем якої стала сама людина. У теперішній час людина більше всього страждає від небезпек, які сама ж і створила. Вона живе і діє в умовах потенційних небезпек, що постійно змінюються.
   У ДНЗ «Сонечко» Завꞌязанцівського НВК Мостиського району 22 травня 2018 року пройшло заняття «Увага! Діти на дорозі!», під час якого вихователь Бринько Ольга Миколаївна ознайомила дітей із правилами поведінки на дорогах, у громадському транспорті.
   Протягом заняття  діти ознайомилися із знаками, розміткою на дорогах, розглядали ситуації, які можуть виникнути на дорогах і тротуарах. Також переглянули виставу «Пригоди світлофора Моргайка», герої якої нагадали дітям правила дорожнього руху, необхідності суворого дотримання встановлених правил поведінки на дорозі, навчили брати участь у дорожньому русі без негативних наслідків.
   Упродовж заняття Ольга Миколаївна старалася  виробити навички спостережливості, уміння самостійно приймати рішення в екстремальних ситуаціях, виховувати бережливе ставлення до свого життя. Вихованці ДНЗ закріпили знання, що люди ходять тротуаром, зрозуміли призначення сигналів світлофора, навчилися правильно реагувати на сигнали світлофора, розуміти жести регулювальника. Вихованці зрозуміли,що потрібно  бути уважними, спостережливими, обережними на дорозі.  
  Підсумком заняття були  веселі ігри,на які завітали казкові герої. А в результаті – тверді та стійкі знання, набуті вміння та навички з питань правил дорожнього руху.






Немає коментарів:

Дописати коментар