вівторок, 6 червня 2023 р.

Відкриття " Класу безпеки"

 Сьогодні в межах реалізації Всеукраїнського проєкту Міністерства освіти та науки України у Зав'язанцівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів (директор Оксана БЕРВЕЦЬКА) відбулось урочисте відкриття «Класу безпеки».

До цього заходу долучилися провідний спеціаліст відділу освіти Богдан Курцеба та інспектор ВЗНС Яворівського РУ ГУ ДСНС України у Львівській області Ігор Куп'як.
Проєкт спрямовано на посилення профілактичної роботи з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, формування здоров’язбережувальних компетентностей, отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги.⠀
Клас розділений на кілька навчальних зон у відповідності до рекомендацій Міністерства освіти та науки України, обладнаний інвентарем для домедичної допомоги, пожежної безпеки ,мінної безпеки, ігрова зона, зона психологічного розвантаження ,зона перегляду відео-презентацій.
Здобувачі освіти різних вікових груп зможуть і в теорії, і на практиці навчатися основам пожежної та протимінної безпеки, правилам поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правилам надання домедичної допомоги. Наочне знайомство здобувачів освіти з небезпечними ситуаціями допоможе їм краще осягнути рівень загрози та добре запам’ятати, як слід діяти в екстремальних умовах.
Створення та функціонування класу безпеки сприятиме систематичній підготовці школярів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту.
На сьогодні такі тематичні класи мають вкрай важливе значення, адже знання з безпеки підростаючого покоління — запорука успішного та безпечного майбутнього країни.
Єдність — це запорука нашої перемоги!










Немає коментарів:

Дописати коментар