четвер, 13 січня 2022 р.

Свято Миколая

 У нас, в Україні, діти з великим нетерпінням чекають 19 грудня. Вони напередодні свята пишуть листи до Святого Миколая. У день перед святом згадують всі свої добрі та злі вчинки, зважають: чого більше. Чи буде подарунок, а чи, можливо, різка? Бо чемні діточки обов’язково знайдуть під подушкою подарунок, а неслухняні – прутик. Здавна живе в краї звичай, що в ніч з 18 на 19 грудня святий Миколай у супроводі ангелів ходить від хати до хати і дарує дітям подарунки: цукерки, шоколад, яблука, а також одяг, взуття, книжки, маленьким — іграшки. Існує повір’я, що Святий Миколай ніколи не забував чемних, працьовитих дітей. Він для всіх є взірцем працьовитості, скромності, чесності, доброти й милосердя.

Сьогодні у Зав'язанцівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів (директорка Оксана БЕРВЕЦЬКА) пройшло свято " Святий Миколай ти до нас завітай!" під керівництвом класних керівників 1-4 класів.
Дива трапляються! І ми сподіваємось, що зимові свята, які ще попереду, принесуть всім нам багато радості і справжніх див. Свято Миколая – це одне з найочікуваніших свят для дітей і дорослих.




Немає коментарів:

Дописати коментар