вівторок, 23 листопада 2021 р.

Плекаймо мову!


9 листопада,у день Преподобного Нестора-Літописця, у Зав’язанцівському ЗЗСО (директорка Оксана БЕРВЕЦЬКА) відзначали День української писемності та мови.
Здобувачі освіти 9-11 класів ,учителька української мови та літератури Гринда Віра Волдимирівна під час урочистої лінійки розповіли присутнім про значення української мови для кожного громадянина нашої держави, історію її виникнення. Поширювали крилаті вислови про рідну мову. Закликали берегти її, шанувати й розвивати, дбати про її чистоту і красу. Адже мова – це характер народу, його пам’ять, історія та духовна могутність.
Століттями мова народу була тією повноводною річкою, яку ми називаємо поезією. Учасники декламували вірші про українську мову, долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.
Відзначення Дня української писемності та мови дало змогу кожному доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності та розвиток української мови.
Рідне слово житиме завжди, бо воно є Вічність, воно є Правда, Добро і Краса нашого народу. Бо шлях до істини і величі лежить через слово.

Немає коментарів:

Дописати коментар