субота, 20 березня 2021 р.

Відкритий урок з алгебри

 Щоб бути успішною людиною в сучасному світі, недостатньо володіти певною сумою знань у тій чи іншій галузі. Важливо, щоб учень, не був пасивним об’єктом впливу, а міг самостійно знайти потрібну інформацію, обмінятися думками.

У рамках декади педагогічної майстерності у Зав'язанцівському ЗЗСО І-ІІІступенів (директорка О.Р.Бервецька), 9 березня 2021 року вчитель математики Оксана Михайлівна Гринда, провела відкритий урок з алгебри у 9 класі.
Процес навчання на уроці алгебри не автоматичне вкладання навчального матеріалу в голову школярів. Він потребує напруженої розумової роботи дитини, її власної активної участі.
Саме, при вивченні теми «Основні правила комбінаторики» учні знайомляться з новим розділом математики, який вимагає максимального практичного застосування в повсякденному житті людини. Вчитель практикує розв’язування прикладних задач , які сприяють ознайомленню учнів з роботою підприємств, що є умовою орієнтації інтересу учнів до певних професій.
Використання прикладних задач дозволяє вдало створювати проблемні ситуації на уроці. Учні працюють в парах, групах, на підставі спільної праці здійснюють дослідницьку діяльність. Беруть участь у дискусії, знаходять аргументи і виконують різноманітні ролі.
Такі уроки покращують інтерес до навчання, викликають у дітей зацікавлення, підвищують результативність навчальної роботи, розвивають здатність творити, працювати в команді, а не осміювати тих, хто висловлює свою думку.

Немає коментарів:

Дописати коментар