субота, 14 березня 2020 р.

Іменем Твоїм земля моя святиться




Світлим іменем великого Кобзаря осяяна Україна. Шевченко став для нас символом, образом, що перебуває десь у глибинах людської підсвідомості, біля самісіньких джерел національних традицій. Життя і творчість вірного сина українського народу служить прикладом самовідданої любові до своєї Вітчизни. Служінню рідній Україні присвятив поет своє палке слово, щире серце, своє життя.
   Ідучи у віки, творчість Кобзаря з роками стає твердішою від алмазу, яснішою від зірок, а саме образ поета набуває осяйної величності.
   У березневі  дні 2020 року в Зав'язанцівському НВК Мостиського району було проведено виховний захід «Іменем Твоїм земля моя святиться», присвячений вірному супутнику на дорогах століть Тарасу Шевченку. Розповідь учнів про життєвий і творчий шлях Кобзаря, читання  його поезій заполонили серця присутніх. Здавалося, що гомонить байрак, стогнуть гори-хвилі, виблискує сивий Дніпро, щебече соловейко. І все це віддзеркалилось у слові. А кожне слово великого митця – про Україну, її долю.
     Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, а слово Шевченка – живе й вічне. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти.










Немає коментарів:

Дописати коментар