неділя, 15 листопада 2020 р.

Квітни, мово наша рідна!

 

Квітни, мово наша рідна!

     Ніжна душа мого народу бринить у слові. Таке воно, чисте і щире українське слово; така вона, рідна мова – найбільша духовна коштовність, у якій народ звеличує себе, якою являє світові найцінніші набутки свого серця і мудрості, передає з покоління в покоління досвід, культуру і життєдайні традиції. 

     9 листопада, у День української писемності та мови, у Зав’язанцівському НВК  Мостиського району було проведено літературно-мистецьке свято «Квітни, мово наша рідна!», спрямоване  на підтримку рідної мови, привернення уваги до проблем, а разом з тим і до краси рідного слова.

     Свято супроводжувалося конкурсами, вікторинами. Ніжне українське слово, оповите любов’ю, звучало у піснях, крилатих висловах, поезіях. Учасники свята закликали шанувати й розвивати рідну мову, дбати про її чистоту і красу. За традицією цього дня учні долучилися й до написання радіодиктанту національної єдності.

    Відзначення Дня української писемності та мови дало змогу  учням доторкнутися до джерел духовної культури рідного народу, поглибити знання про витоки писемності, усвідомити необхідність пропагування української мови в суспільстві, підвищення власної мовної культури як обов’язку кожного українця.

 

Замітку підготувала вчитель української мови та літератури Гринда В.В.






Немає коментарів:

Дописати коментар