неділя, 19 травня 2019 р.

Вишиванка – символ Батьківщини




                                                                               Вишиванка – поема життя,
                                                                               Закодована вічність в  узорах.
                                                                               Їй ніколи нема забуття:
                                                                               Геній Роду не стерти на порох!
    Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів,
глибину безмежної любові до Батьківщини.
    16 травня 2019 року у Зав’язанцівському НВК Мостиського району відбувся урочистий виховний захід до Дня вишиванки «Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі» під керівництвом заступника директора з виховної роботи Вергун Василини Богданівни, педагога-організатора Козловської Марії Романівни, учителя музики Левицького Богдана Івановича. Діти співали пісні про вишиванку,  декламували вірші про неповторність української народної вишивки, що створювало особливий піднесений настрій.
    Свято об’єднало тих, хто серцем і душею вболіває за свою Батьківщину, пишається та поважає багаті традиції українського народу.
    Проведення такого заходу продемонструвало, що учні НВК разом зі своїми вчителями відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.









Немає коментарів:

Дописати коментар